Nagy kedvenceim a muffinok, és mindig zabpehelyből készítem őket. Így teljesen más állagúak és ízűek lesznek, mint a sima, lisztből készült társaik.
Ez a receptötlet egy pizza és egy fűszeres stangli keverékéből született. :P
Íme a recept:
- 20 dkg zabpehely
- 10 dkg zabkorpa
- 2 dl víz
- 1 ek olaj
- 2 tojás
- 5 gerezd fokhagyma - apróra
- 2 dl zsírmentes natúr joghurt
- 20 dkg sonka - kis kockákra - serpenyőben elősütve
Fűszerek:
- 2-2 kk oregano, bazsalikom
- 1-1 kk rozmaring, kakukkfű, só
- 1/2 kk bors
A zabpelyhet és a zabkorpát beáztatom egy kis vízbe, hogy pont ellepje, mert ennyit még magába tud szívni.
Ha van valami kimaradt húsleves, vagy ilyesmi azt is felhasználhatjuk a víz helyett. ;)
Utána sorban hozzákeverem a hozzávalókat és a fűszereket, majd amíg a sütő előmelegszik, addig állni hagyom. Egy sűrű, de kavarható tésztát kell, hogy kapjak, ha túl sűrű engedjük fel egy kis vízzel.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütöm.
Nagyon finom, fűszeres sörkorcsolya! :D
Tipp:
Én főtt tojással ettem, és nagyon jól kiegészítették egymást az ízek! ;)