Régen, amikor összevágtam egy narancsot meg egy banánt, azt már gyümölcssalátának hívtam. :P
Az ausztrálok azonban megmutatták, hogy hogy is kell ezt csinálni! ;)
Mint ahogy annyi minden más étel elkészítésénél is jellemzi őket a változatosság - ha például sült zöldségek vannak, akkor az is legalább 6-7 félét jelent -, ugyanez az elv vezérli őket a salátáknál.
Amíg otthon a gyümölcssaláta sokszor csak 2-3 féle gyümölcsöt jelent, itt legalább 10-15 féléből készül a saláta! :D
Íme a recept: (egy NAGY tálhoz)
- 1/8 mag nélküli görögdinnye - kockára vágva
- 1/2 sárgadinnye - összekockázva
- 1/2 mézdinnye - felkockázva
- 1 friss ananász - összekockázva
- 1 kis fürt mag nélküli szőlő - leszemezve
- 2 őszibarack - összekockázva
- 2 kiwi - felkockázva
- 1 érett mangó - kockára vágva
- 1 narancs - összekockázva
- 10 dkg eper - cikkekre vágva
- 1 alma - felkockázva
- 10 dkg cseresznye - ezt épp kihagyhatjuk, mert ha valaki - mint én :P - ráharap egy magra, tönkremegy a salátaélmény - vagy csak lehet, hogy nem kell olyan mohón nekiesni :P
- 1 banán - ezt érdemes csak a végén, tálaláskor belekarikázni, hogy ne barnuljon meg ;)
Összekevrjük a hozzávalókat, és frissen fogyasztjuk! :D
Már-már azt gondolnánk ennyi gyümölcs láttán, hogy mindent beleraktak, amit csak találtak, de valójában ebből a receptből kimaradt az áfonya, a maracuja, a mandarin, a körte, a szilva, a málna, a papaya, amit szintén szoktak néha beletenni, úgyhogy lehet variálni! ;)