Itt a folytatás a tápióka pudingok világában, ezúttal a bolti verzió imitációját, almás-fahájasat csináltam! :D

A boltiban persze nem voltak almadarabok, szóval aki olyat szeretne, az csak az alma levét használja fel, de én nem bántam rágicsálni benne az almákat! :P

A recept:tapioca.jpg

  • 5 dkg tápióka gyöngy
  • 5 dl zsírmentes tej
  • 3 ek agave szirup
  • 1 alma - lereszelve

Fűszerek:

  • 1 kk vanília kivonat
  • 1/2 kk szerecsendió
  • 1 kk fahéj

A felforralt tejbe beleöntöm a tápiókát és a fűszereket, és egy tíz percig forralom őket, amíg a tápióka gyöngyök átlátszóak nem lesznek. :)
Mindenképp várjuk meg, amíg áttetszőek lesznek a gyöngyök, mert az jelzi, hogy megfőtt! :P
Ekkor belekeverem a reszelt almát, és lefedve éllni hagyom még pár percig.

Nagyon fincsi, olyan, mint a puding, a kis puha, ruganyos gyöngyök pedig különlegessé teszik! ;)

Szerző: feherfalat  2012.02.22. Szólj hozzá!

Címkék: gyors gyümölcsös édességek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr634134289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása