Itt a folytatás a tápióka pudingok világában, ezúttal a bolti verzió imitációját, almás-fahájasat csináltam! :D
A boltiban persze nem voltak almadarabok, szóval aki olyat szeretne, az csak az alma levét használja fel, de én nem bántam rágicsálni benne az almákat! :P
A recept:
- 5 dkg tápióka gyöngy
- 5 dl zsírmentes tej
- 3 ek agave szirup
- 1 alma - lereszelve
Fűszerek:
- 1 kk vanília kivonat
- 1/2 kk szerecsendió
- 1 kk fahéj
A felforralt tejbe beleöntöm a tápiókát és a fűszereket, és egy tíz percig forralom őket, amíg a tápióka gyöngyök átlátszóak nem lesznek. :)
Mindenképp várjuk meg, amíg áttetszőek lesznek a gyöngyök, mert az jelzi, hogy megfőtt! :P
Ekkor belekeverem a reszelt almát, és lefedve éllni hagyom még pár percig.
Nagyon fincsi, olyan, mint a puding, a kis puha, ruganyos gyöngyök pedig különlegessé teszik! ;)