A múltkor elcsábultam a halpultnál és vettem egy óriási szelet barramundi halfilét, de akkor még fogalmam sem volt róla mi finomat fogok belőle csinálni! :D

Tegnap felütöttem a kedvenc szakácskönyvemet, és pont egy barramundi recepten akadt meg szemem. :P
Nem hiszem, hogy véletlen! :D

A recept: (2 adag)hal_2.jpg

  • 30 dkg barramundi halfilé (vagy más tengeri halfilé)
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1 marék petrezselyem
  • 40 dkg kockázott paradicsom (konzerv)
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek bazsalikom
  • 1/2 kk , bors

A halat sózzuk-borsozzuk, és egy akkora darab alufóliába tesszük, amivel majd bőven be is tudjuk csomagolni, de egyelőre nyitva hagyjuk a batyut. Az egészet rátesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire - csak a biztosnság kevéért, ha nem elég jól csomagolnánk :P -, és elkészítjük a mártást.

A felhevített olajon megfuttajuk a fokhagymát, rászórjuk a petrezselymet, összekeverjük, majd beleöntjük a paradicsomot. Ráfacsarjuk a citrom levét és pár percig rotyogtatjuk. Amikor a levét nagyjából elfőtte, akkor ráöntjük a halra - úgy, hogy az alufóliából ne jöjjön ki :P -, megszórjuk bazsalikommal, és az alufóliát bezárjuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Kellemesen savanykás, ízletes halétel. :)

Szerző: feherfalat  2012.03.05. Szólj hozzá!

Címkék: főételek halételek könnyű ételek különleges ételek Paleo

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr274287773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása