A múltkor elcsábultam a halpultnál és vettem egy óriási szelet barramundi halfilét, de akkor még fogalmam sem volt róla mi finomat fogok belőle csinálni! :D
Tegnap felütöttem a kedvenc szakácskönyvemet, és pont egy barramundi recepten akadt meg szemem. :P
Nem hiszem, hogy véletlen! :D
A recept: (2 adag)
- 30 dkg barramundi halfilé (vagy más tengeri halfilé)
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 marék petrezselyem
- 40 dkg kockázott paradicsom (konzerv)
- 1/2 citrom leve
- 1 ek bazsalikom
- 1/2 kk só, bors
A halat sózzuk-borsozzuk, és egy akkora darab alufóliába tesszük, amivel majd bőven be is tudjuk csomagolni, de egyelőre nyitva hagyjuk a batyut. Az egészet rátesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire - csak a biztosnság kevéért, ha nem elég jól csomagolnánk :P -, és elkészítjük a mártást.
A felhevített olajon megfuttajuk a fokhagymát, rászórjuk a petrezselymet, összekeverjük, majd beleöntjük a paradicsomot. Ráfacsarjuk a citrom levét és pár percig rotyogtatjuk. Amikor a levét nagyjából elfőtte, akkor ráöntjük a halra - úgy, hogy az alufóliából ne jöjjön ki :P -, megszórjuk bazsalikommal, és az alufóliát bezárjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Kellemesen savanykás, ízletes halétel. :)