Ehhez szükséges némi sült csirke (maradék), én a tegnapi citromos-fokhagymás csirkecombokat használtam fel, nagyon feldobta a salátát. :D
És olyan finom lett a tegnapi zsályás rizs a tonhalsalátához, hogy megint olyat csináltam. :P
A recept: (2 adag)
- 1 ek olaj
- 1 dl basmati rizs
- 2 répa - felcsíkozva (gyufaszálakra)
- 1/2 lilahagyma - vékony félkarikára vágva
- 2 ek zsírszegény tejföl
- 1 ek mustár
- 1 kk méz
- 2 db sült csirkecomb- kicsontozzuk, és a húst kis darabkákra tépkedjük
Fűszerek:
- 1 kk só, metélőhagyma, petrezselyem, pirospaprika
- 1/2 kk zsálya, bors
A felhevített olajon megpirítjuk a rizset, megfűszerezzük, és felöntjük 2 dl vízzel. Lefedve 15 percig pároljuk, majd hagyjuk egy kicsit hűlni.
A salátához összekeverjük a tejfölt, a mustárt és a mézet, belekeverjük a zöldségeket, majd hozzákeverjük a rizset és a csirkét is.