Ehhez szükséges némi sült csirke (maradék), én a tegnapi citromos-fokhagymás csirkecombokat használtam fel, nagyon feldobta a salátát. :D

És olyan finom lett a tegnapi zsályás rizs a tonhalsalátához, hogy megint olyat csináltam. :P

A recept: (2 adag)Resize of majo.jpg

  • 1 ek olaj
  • 1 dl basmati rizs
  • 2 répa - felcsíkozva (gyufaszálakra)
  • 1/2 lilahagyma - vékony félkarikára vágva
  • 2 ek zsírszegény tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1 kk méz
  • 2 db sült csirkecomb- kicsontozzuk, és a húst kis darabkákra tépkedjük

Fűszerek:

  • 1 kk só, metélőhagyma, petrezselyem, pirospaprika
  • 1/2 kk zsálya, bors

A felhevített olajon megpirítjuk a rizset, megfűszerezzük, és felöntjük 2 dl vízzel. Lefedve 15 percig pároljuk, majd hagyjuk egy kicsit hűlni.

A salátához összekeverjük a tejfölt, a mustárt és a mézet, belekeverjük a zöldségeket, majd hozzákeverjük a rizset és a csirkét is.

Szerző: feherfalat  2012.03.19. Szólj hozzá!

Címkék: csirke saláta zöldséges főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr244325054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása