Ezt a finom sörkorcsolyát is az eheti Sütinapra készítettem, amikor is mi voltunk a soron mindenféle sütigyártásban. :P 
A recept nagyon egyszerű, még anno Hollandiában láttam egy kedves barátomtól. ;)

A recept: (12 párnácska)ajvaros.jpg

  • 15 dkg tönkölybúza liszt
  • 5 dkg vaj - szobahőmérsékletű
  • 1/2 dl zsírmentes tej
  • 1 kk cukor
  • 1 kk szárított élesztő
  • 1 tojás - felverve
  • 1 csipet
  • 12 tk (csípős) Ajvar paprikakrém
  • 6 szelet holland edami sajt - félbe vágva
  • 1 tojássárgája

A lisztben elmorzsoljuk a feldarabolt vajat, majd hozzáönjük a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Beleöntjük a felvert tojást, megsózzuk, és az egészet összegyúrjuk.
Egy lágy, könnyedén gyúrható tésztát kell, hogy kapjunk, ha nagyon ragadós, akkor teszünk hozzá még egy kis lisztet. 
Egy tiszta konyharuhával lefedve egy órát pihentetjük a tésztát.

Egy lisztezett gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk, hogy 3x4, azaz 12 kis négyzetre vághassuk. 
Mindegyik négyzet közepébe teszünk 1-1 teáskanál Ajvart, majd egy szelet sajtot, és a négyzetünket úgy hajtjuk félbe, hogy kis háromszöget kapjunk. Egy villával összenyomkodjuk a széleit, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A tetejét megszurkáljuk (hogy a gőz ki tudjon jönni, és ne nyíljanak szét a párnácskák :P), majd megkenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt kisütjük.

Szerző: feherfalat  2012.03.23. Szólj hozzá!

Címkék: sörkorcsolya vegetáriánus

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr844334220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása