Tegnap este kedvem támadt egy kis spenótos palacsintához, és gondoltam egy kicsit feldobom! :P
A recept: (kb. 8 palacsinta) Sonkás
- 2 dl hajdinaliszt (simán megőröltem a hajdinát ;))
- 1 kk szódabikarbóna
- 3 tojás
- 1/2 l zsírmentes tej
- 1-1 kk só, szerecsendió
- 1 ek olaj
- 20 dkg spenót - felolvasztva
- 10 gerezd fokhagyma - felkarikázva és feldarabolva
- 15 dkg parmezán sajt
- 10 dkg pulykasonka
- 10 dkg sovány marhasonka
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk a tojást, a tejet, megfűszerezzük, majd belekeverjük az olajat és a spenótot. Sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapjunk, és egy kicsit állni hagyjuk.
A serpenyőt felforrósítjuk, befújjuk olajspayvel és egy kiskanálnyi fokhagymát megfuttatunk rajta. Erre öntünk rá egy evőkanál spenótos masszát, és pár perc alatt megsütjük. Amikor megfordítjuk, megszórjuk sajttal, és amíg a másik fele is megsül, addig a sajt szépen ráolvad! ;)
Amikor a palacsinta egy kicsit kihűlt, akkor lefedjük egy réteg sonkával, feltekerjük, és felkarikázzuk, és már készen is vannak a falatkáink! ;)
Másik változat: (1 palacsintához - kb. 2 főre :P) Tojásos
A palacsinta ugyanez, csak sonka helyett tojást teszünk rá. :P
- 3 tojás - felverve
- 1 kk petrezselyem
- 1/2 kk só & chilli
A tojást megfűszerezzük, és forró serpenyőben omlettet sütünk belőle.
Ezt tesszük rá a palacsintára, majd ugyanúgy feltekerjük, és felkarikázzuk! ;)
Harmadik verzió: (1 palacsintához - 1 főre) Tonhalas
- 1 kis doboz tonhal konzerv
Rátesszük a palacsintára az áttört tonhalat, majd feltekerjük, és felkarikázzuk! :)