Egy kép alapján nagyon megkívántam ezt a marharagut, de persze egy kicsit megint átalakítottam az ízlésemnek megfelelően. :P

A recept:

  • 1 ek olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma - feldarabolva
  • hagyma - apróra vágva
  • 40 dkg marhahús - felkockázva
  • paradicsom - felkockázva
  • 2 répa - karikára vágva
  • 20 dkg gomba - félbe-negyedbe vágva
  • 1 dl bulgur
  • 1 konzer kukorica 

  Fűszerek:

  • 1 csokor friss petrezselyem - apróra vágva
  • 3 kk pirospaprika
  • 1 kk
  • 1/2 kk bors

A felhevített olajon megfuttatjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a hagymát. Pár perc pirítás után beletesszük a marhahúst, megfűszerezzük, és lefedve megvárjuk, amíg levet enged. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, és fél órán át főzzük. Beletesszük a répát, és amikor a hús majdnem megpuhult -, nekem kb. további 10 perc volt - hozzáadjuk a gomát és a bulgurt, majd felüntjük 2 dl vízzel. 10 perc múlva beleöntjük a kukorcát, és továbbra is lefedve 5 percig főzzük, majd állni hagyjuk, hogy a saját gőzében a bulgur megpuhuljon és az összes levet magába szívja.

Szerző: feherfalat  2012.04.01. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges főételek egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr204353172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása