Egy kép alapján nagyon megkívántam ezt a marharagut, de persze egy kicsit megint átalakítottam az ízlésemnek megfelelően. :P
A recept:
- 1 ek olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma - feldarabolva
- 1 hagyma - apróra vágva
- 40 dkg marhahús - felkockázva
- 2 paradicsom - felkockázva
- 2 répa - karikára vágva
- 20 dkg gomba - félbe-negyedbe vágva
- 1 dl bulgur
- 1 konzer kukorica
Fűszerek:
- 1 csokor friss petrezselyem - apróra vágva
- 3 kk pirospaprika
- 1 kk só
- 1/2 kk bors
A felhevített olajon megfuttatjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a hagymát. Pár perc pirítás után beletesszük a marhahúst, megfűszerezzük, és lefedve megvárjuk, amíg levet enged. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, és fél órán át főzzük. Beletesszük a répát, és amikor a hús majdnem megpuhult -, nekem kb. további 10 perc volt - hozzáadjuk a gomát és a bulgurt, majd felüntjük 2 dl vízzel. 10 perc múlva beleöntjük a kukorcát, és továbbra is lefedve 5 percig főzzük, majd állni hagyjuk, hogy a saját gőzében a bulgur megpuhuljon és az összes levet magába szívja.