Nagy kedvencem ez a halétel, főleg salátával, olyan könnyed és finom! :D
A recept: (2 főre)
- 2 marék spenót
- 1 répa - felcsíkozva
- 2 gomba - cikkekre vágva
- 1/2 kígyóuborka - félkarikára vágva
- 2 gomba - cikkekre vágva
- 1/2 lilahagyma - félkarikára vágva
- 1-1 kis marék különböző csíra (én csicseriborsó-lencse-mungo bab keveréket, snow pea-t (még mindig nem tudom mi ez magyarul :P), és alfalfát használtam)
- 10 dkg koktélparadicsom - felkarikázva (ha keresztbe vágjuk fel őket, akkor állítólag ízletesebb :P)
- 1 ek olívaolaj
- 2 szelet friss lazac
Fűszerek:
- 1-1 csipet só, bors, rozmaring
A felhevített olajra ráfektetjük a lazacot - bőrével lefelé -,és megszórjuk a fűszerekkel. Lassú tűzön, lefedve fehéredésig sütjük (kb. 10perc). Amíg sül a lazac összerakjuk a salátát, és tálaljuk! :D
Nagyon könnyű, ízletes vacsora! ;)