Palacsintacsíkokkal ;)

Régebben egyáltalán nem szerettem a kaprot, de amióta rendszeresen megsütjük a lazacos valantin napi falatkákat -, mert abban viszont nagyon finom ;) -, kezdem egyre jobban megszokni és megszeretni. :) 

A recept:

  • 1 ek olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 egész csirkemell - felcsíkozva
  • 25 dkg laskagomba - felcsíkozva
  • 13 dkg hajdinalisztén a hajdinát őröltem meg
  • 2 kk cukor
  • 1 tojás - felverve
  • 3 dkg vaj - megolvasztva
  • 1,25 dl zsírmentes tej
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • 1/2 citrom leve
  • 1 dkg vaj
  • 2 dl zsírmentes natúr joghurt

  Fűszerek:

  • 1 ek szárított kapor - még jobb ha van friss ;)
  • 2-2 kk majoranna, petrezselyem
  • 1 kk
  • 1/2 kk bors, őrölt kömény, chilli

A felhevített olajon megpirítjuk a fokhagymát, majd fehéredésig sütjük a húst. Hozzáadjuk a gombát, megfűszerezzük - a kapor kivételével - és lefedve, fél óra latt puhára pároljuk.

A palacsintákhoz összekeverjük a lisztet a cukorral, majd egy másik tálban a kissé felvert tojást, a vajat és a tejet. Hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük és egy órát állni hagyjuk.
A szódabikarbónát feloldjuk 1 ek hideg vízben, hozzá csavarjuk a citrom levét, és beleöntjük a lisztes keverékbe.
Egy teflon serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és a szokott módon palacsintákat sütünk.

A palacsintákat felcsíkozzuk, és a tányérokra halmozzuk. Erre rakjuk a húst, majd a joghurtot összekeverjük a kaporral, és megöntözzük vele a csirkét.

Szerző: feherfalat  2012.04.17. Szólj hozzá!

Címkék: csirke főételek tésztaételek különleges ételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr934455984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása