Húsleves és húsleves között is nagy különbség van, és az enyém egy kicsit mindig másképp készül. :P
Általában akkor készítek húslevest, ha megfázást akarok megelőzni vagy 1-2 nap alatt kikúrálni, és ez a mostani leves igazán jól sikerült! ;)
A recept:
- 1 ek olaj
- 1 egész csirkemell - összekockázva
- 4 répa - karikára vágva
- 1 fehérrépa - félkarikára vágva
- 2 krumpli - kisebb kockákra vágva
- 15 dkg kelbimbó
- 1 hagyma - cikkekre vágva
- 3 gerezd fokhagyma - felkarikázva
- 1 szál szárzeller - összeaprítva
Fűszerek:
- 3 ek szárított petrezselyem
- 2-2 kk só, kurkuma, gyömbérpor
- 1/2 kk bors, őrölt szerecsendió, őrölt kömény
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 diónyi darab friss gyömbér
Az olajon fehéredésig pirítjuk a húst, megszórjuk a fűszerekkel, ráöntjük a zöldségeket, és felöntjük 2 liter vízzel. Forrástól számítva egy órán át főzzük, és készen is van a erőt adó csodalevesünk! ;)