Húsleves és húsleves között is nagy különbség van, és az enyém egy kicsit mindig másképp készül. :P
Általában akkor készítek húslevest, ha megfázást akarok megelőzni vagy 1-2 nap alatt kikúrálni, és ez a mostani leves igazán jól sikerült! ;)

A recepthusleves_1.jpg

  • 1 ek olaj
  • 1 egész csirkemell - összekockázva
  • répa - karikára vágva
  • 1 fehérrépa - félkarikára vágva
  • krumpli - kisebb kockákra vágva
  • 15 dkg kelbimbó
  • 1 hagyma - cikkekre vágva
  • 3 gerezd fokhagyma - felkarikázva
  • 1 szál szárzeller - összeaprítva

  Fűszerek:

  • 3 ek szárított petrezselyem
  • 2-2 kk só, kurkuma, gyömbérpor
  • 1/2 kk bors, őrölt szerecsendió, őrölt kömény
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • 1 diónyi darab friss gyömbér

Az olajon fehéredésig pirítjuk a húst, megszórjuk a fűszerekkel, ráöntjük a zöldségeket, és felöntjük 2 liter vízzel. Forrástól számítva egy órán át főzzük, és készen is van a erőt adó csodalevesünk! ;)

Szerző: feherfalat  2012.05.11. Szólj hozzá!

Címkék: csirke zöldséges főételek levesek Magyaros Paleo

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr664501530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása