A legutóbbi spenótos palacsintát nem volt kedvem kisütni, és csak beleöntöttem egy sütőpapírral bélelt tortaformába, és a végeredmény nagyon fincsi lett! :D
Ezen felbuzdulva továbbfejlesztettem a dolgot, és csináltam egy másik nagyon fincsi spenótos sörkorcsolyát! ;)
A recept:
- 1 ek olaj
- 1 fej fokhagyma - apróra vágva
- 20 dkg tönkölybúza liszt
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1-1 kk só, bors, szerecsendió
- 3 tojás - kissé felverve
- 3 dl zsírmentes tej
- 15 dkg spenót - felolvasztva
- 10 dkg durvára darált mandula
- 10 dkg chia mag
- 10 dkg lenmag
- 15 dkg parmezán sajt
- 2 ek fekete szezámmag
A felhevített olajon megfutattjuk a fokhagymát. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, megfűszerezzük, hozzáadjuk a tojást, a tejet és simára keverjük. Belekeverjük a spenótot, a magokat és 10 dkg sajtot.
Sütőpapírral bélelt teflonkenyér formába öntjük, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal és a szezámmaggal, és előmelegített sütőben 200 fokon 40 perc alatt megsütjük.