Tovább kísérleteztem a fincsi csigákkal, és megint csináltam egy sósat és egy édeset! :D

A tésztáját is mindig variálom, mert nem találom az igazit.. még ez sem lett tökéletes, de azért nem rossz! ;)

A recept:mandulás2.jpg

  • 10 dkg tönkölybúza liszt
  • 10 dkg hajdina liszt vagy hajdina megőrölve
  • 1 csipet
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 dl melegvíz
  • 1 kk cukor
  • 1 kk szárított élesztő
  • 1 tojás - felverve
  • 2 ek méz
  • 10 dkg mandulaliszt vagy darált mandula
  • 2 csipet fahéj

A liszteket egy tálba szórjuk, megsózzuk, ráöntjük az olajat, majd az élesztőt felfuttatjuk a langyos-cukros vízben és azt is hozzáadjuk. Beleöntjük a tojást és pár könnyed mozdulattal tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, meleg helyen egy órát állni hagyjuk.

Nekem kis helyem van, ezért amikor megkelt a tészta kettéosztom, és külön-külön vékonyra (kb. 2 mm-esre) nyújtom. Rögtön kétfélét csinálok, ha már kettéosztottam a tésztát! :D
Ezúttal ismét egy sósat és egy édeset, de sokféle variáció van. :P
Ha azonban csak egyfélét készítünk, akkor a tölteléket duplázni kell! ;)

A kinyújtott tésztát megkenjük a mézzel, megszórjuk mandulával majd a fahéjjal, és szorosan feltekerjük.
Én úgy szoktam, hogy a két szélét egy-egy centire behajtom, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni, és utána tekerem fel. ;)
Egy centiméteres karikákra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. Fél órát még meleg helyen pihentetjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Szerző: feherfalat  2012.05.28. Szólj hozzá!

Címkék: édességek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr714550089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása