Eredetileg ezt a receptet nem akartam megosztani, mert lényegében egy sima babfőzelék, de valahogy olyan finom lett, hogy mégis felteszem! ;)

A recept:

  • 1 ek olaj
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 3 répa - felkarikázva
  • 3 krumpli - felkockázva
  • 20 dkg Adzuki bab
  • 1 dl zsírszegény tejföl
  • 2 dl kefír
  • 3 ek tönkölybúza liszt

  Fűszerek:

  • 5 babérlevél
  • 1/2 csokor friss petrezselyem - felaprítva
  • 1 ek szárított medvehagyma
  • 2 kk
  • 1 kk kurkuma, majoranna
  • 1/2 kk bors, őrölt kömény

A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a babot. Megfűszerezzük, felöntjük 2 liter vízzel, és forrástól számítva egy órán keresztül főzzük.
A lisztet simára keverjük a tejföllel, a kefírrel és egy kis vízzel, és amikor a bab is megpuhult, akkor hozzáadjuk a habarást. Összerottyantjuk, és már kész is! ;)

Szerző: feherfalat  2012.05.29. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges vegetáriánus főételek egytálételek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr184552001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása