Eredetileg ezt a receptet nem akartam megosztani, mert lényegében egy sima babfőzelék, de valahogy olyan finom lett, hogy mégis felteszem! ;)
A recept:
- 1 ek olaj
- 1 hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 3 répa - felkarikázva
- 3 krumpli - felkockázva
- 20 dkg Adzuki bab
- 1 dl zsírszegény tejföl
- 2 dl kefír
- 3 ek tönkölybúza liszt
Fűszerek:
- 5 babérlevél
- 1/2 csokor friss petrezselyem - felaprítva
- 1 ek szárított medvehagyma
- 2 kk só
- 1 kk kurkuma, majoranna
- 1/2 kk bors, őrölt kömény
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a babot. Megfűszerezzük, felöntjük 2 liter vízzel, és forrástól számítva egy órán keresztül főzzük.
A lisztet simára keverjük a tejföllel, a kefírrel és egy kis vízzel, és amikor a bab is megpuhult, akkor hozzáadjuk a habarást. Összerottyantjuk, és már kész is! ;)