Már régóta vágytam rá, hogy egyben megsüssek egy csirkét finom fűszerekkel bepácolva, és végre meg is csináltam! :P

A recept:csirke_2.jpg

  • 1 egész csirke
  • 1 ek liszt
  • 1 ek olaj
  • 3 répa - felkarikázva
  • 2 krumpli - felkockázva
  • 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
  • 1 kis fej karfiol - rózsáira szedve

  Pác:

  • 4 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1-1 ek pirospaprika, oregano, bazsalikom, majoranna, őrölt mustármag, petrezselyem
  • 1-1 kk , kurkuma, kakukkfű, rozmaring, gyömbérpor
  • 1/2 kk bors, őrölt köménymag

  Fűszerek:zöldségek.jpg

  • 1-1 kk oregano, bazsalikom, petrezselyem
  • 1/2 kk , bors, őrölt köménymag

A páchoz való fűszereket összekeverjük az olajjal, és a csirkét jó alaposan bedörzsöljük vele. Egy éjszakán át a hűtőben érleljük, majd másnap kilisztezett sütőzacskóba téve előmelegített sütőben, 200 fokon 1,5-2 óra alatt puhára sütjük. (Az eredeti szabály, hogy fél kilónként fél órányit kell sütni, tehát a csirke mérete adja a sütési időt. :P) Nekem bejött! ;)

A felhevített olajon átforgatjuk a zöldségeket, megfűszerezzük, és fedő alatt 20 perc alatt puhára főzzük. Én nem szoktam alá vizet önteni, mert magától "megizzad", de ha nem így lenne, akkor önthetünk alá fél deci vizet.

Szerző: feherfalat  2012.06.08. Szólj hozzá!

Címkék: csirke zöldséges főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr884572905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása