Ez megint amolyanfajta maradék-felhasználás, amihez felhasználtam egy kis maradék medvehagymás rizset, egy kis párolt zöldséget, meg a tegnapi saláta hozzávalóit :P -, de nagyon fincsi étel kerekedett ki belőle! ;) 

A recept: (4 adag)

  • 1 ek olaj
  • 1 dl barnarizs
  • 1 ek olaj
  • répa - felkarikázva
  • krumpli - felkockázva
  • 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
  • 1 kis fej karfiol - rózsáira szedve
  • 4 doboz tonhal konzerv (olívaolajban eltett)
  • 4 ek olívaolaj
  • citrom leve
  • 1/2 kínai kelkáposzta - apróra vágva

  Fűszerek:

  • 1 ek medvehagyama
  • 1-1 kk oreganobazsalikompetrezselyem
  • 1/2 kk bors, őrölt köménymag

A felhevített olajon megpirítjuk a rizset, megfűszerezzük, majd felöntjük 2 dl vízzel, és fedő alatt 15-20 perc alatt puhára pároljuk.

A felhevített olajon átforgatjuk a zöldségeket, megfűszerezzük - a medvehagyma kivételével ugyanazok a fűszerek ;) -, és fedő alatt 20 perc alatt ezt is puhára főzzük. (Én nem szoktam alá vizet önteni, mert magától "megizzad", de ha nem így lenne, akkor önthetünk alá fél deci vizet.)

A főtt rizset összekeverjük a párolt zöldségekkel, és tányérokra szedjük. Ráhalmozunk egy-egy tonhalkonzervet, majd az összevágott káposztát, meglocsoljuk egy-egy evőkanál olajjal és végül a citrommal.

Nagyon fincsi! :D

Szerző: feherfalat  2012.06.10. Szólj hozzá!

Címkék: saláta zöldséges gyors főételek könnyű ételek köretek tonhalas

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr144576467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása