Babból akartam valamit főzni, de végül annyi mindent raktam a levesbe, hogy nemigen lehet bablevesnek hívni. :P

Viszont nagyon fincsi lett! ;)

A recept:bab3.jpg

  • 1 ek olaj
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
  • 1 egész csirkemell - felkockázva
  • 2 dl leves mix (árpa, felezett sárgaborsó. felezett zöldborsó, vöröslencse keveréke)
  • 2 dl Mungó bab - pici, zöld babfajta, nagyon egészséges ;) & hamar megfő :D
  • 1/2 csokor friss petrezselyem

  Fűszerek:

  • 1 ek pirospaprika
  • 2-2 kk , kurkuma, gyömbér, medvehagyma
  • 1 kk őrölt mustármag
  • 1/2 kk bors, őrölt szerecsendió, őrölt kömény

A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd a csirkemellet is fehéredésig pirítjuk rajta. Megfűszerezzük és felöntjük 2 liter vízzel. Amikor felforrt, beleöntjük a leves mixet, majd fél óra múlva hozzáadjuk a babot és a petrezselymet is. További negyed óra alatt az egész megfő, és egy nagyon finom, gazdag leves kapunk! :)

Szerző: feherfalat  2012.06.14. Szólj hozzá!

Címkék: csirke főételek levesek hüvelyesek Magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr494587131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása