A párom szeretett volna olyan palacsintát, amiben a mák a tésztájában van, és nincs megdarálva. Ám legyen! ;)

A recept:mákos2.jpg

  • 15 dkg tönkölybúza liszt
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • tojás
  • 2 dl zsírmentes tej
  • 1/2 narancs - héja lereszelve, levét kifacsarjuk
  • 2 ek méz
  • 2 ek mák - (nem darált!)
  • 1 kk kókuszzsír vagy pár csepp olaj

Egy tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a sóval. Hozzáadjuk a tojást és a tejet, és egy kézi habverővel simára keverjük. Beleöntjük a narancs levét, és hozzáadjuk a narancs héjat is, majd a mézet és a mákot. Sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapjunk, mert kicsi, vastag palacsintákat sütünk - olyat, mint az amerikai palacsinta. Kókuszzsírral kikent vagy kiolajozott forró serpenyő közepébe kb. fél merőkanálnyi palacsintatésztát csorgatunk, és nem terítjük szét benne, hanem csak amennyire magától szétfolyik. Így sokkal vastagabb lesz, mint a sima palacsinta.
Ehetjük magában is, mi házi túróval kentük meg! ;)

Szerző: feherfalat  2012.06.25. Szólj hozzá!

Címkék: gyors vegetáriánus édességek tésztaételek palcsinták

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr834609168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása