Vettem a piacon friss tonhalat, és mivel a múltkori kísérlet nem sikerült túl jól -, azt hiszem nem is került fel a blogra :P -, így gondoltam most megpróbálkozok valami egészen mással! :D 

A recept:tuna.jpg

  • 3 szelet vörös tonhal
  • 10 dkg liszt
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl zsírmentes tej
  • 10 dkg Parmezán sajt
  • 1 dl zsírszegény tejföl
  • 2 db tojás - fehérje külön kemény habbá verve

  Fűszerek:

  • 1 ek pirospaprika
  • 1/2 kk , bors, szerecsendió, fehérbors

A lisztet összekeverjük a sóval, a borssal és a pirospaprikával, és beleforgatjuk a tonhalat. Felhevített olajon, serpenyőben mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A vajat megolvasztjuk a serpenyőben és hozzáadunk egy evőkanálnyit a kimaradt fűszeres lisztből. A tejjet lassan adagolva sűrű besamel mártást főzünk, szerecsendióval és fehérborssal fűszerezzük, majd beleszórjuk a sajtot, és lehúzzuk a tűzről. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a tejfölt és a tojások sárgáját. Végül a tojásfehérje habot is belekeverjük és ráöntjük a halra.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 30 perc alatt megsütjük.

Nagyon fincsi lett, bár nekem a sajtmártás jobban ízlik, mint maga a hal! :P

Szerző: feherfalat  2012.06.25. Szólj hozzá!

Címkék: főételek halételek könnyű ételek különleges ételek Paleo

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr204609172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása