Spenótos túrógombóc :)

A múltkor olvastam egy cikket valami furcsa kinézetű sajtos-spenótos gombócról és nagyon megtetszett! :P
Nekiláttam hát, hogy valami hasonlót csináljak! :D

A recept:gombocok3.jpg

  • 25 dkg spenót - ha fagyasztottat használunk, kiolvasztva, ha frisset, akkor leforrázva :P
  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 5 dkg parmezán sajt - reszelve
  • 2 ek gríz
  • 5 ek tönkölybúza liszt
  • 2 ek zabkorpa
  • 3 ek darált dió

  Fűszerek:

  • 1/2 kk , bors, őrölt szerecsendió

A hozzávalókat sorba összekeverjük, megfűszerezzük, és egy kanállal - vagy nedves kézzel - egy tányérra kis gombócokat formázunk belőle. Egy fél órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy a gríz megdagadjon, magába szívja a nedvessséget és a gombócok strapabíróbbak legyenek. :P
Közben egy fazékban vizet forralunk, és a gombócokat egy kanállal óvatosan a forrásban lévő vízbe tesszük.
Fontos, hogy ne lobogjon a víz, mert akkor szétrázza a gombócokat, és hogy csak annyit tegyünk bele egyszerre, amennyi kényelmesen elfér, hogy legyen helyük feljönni. :)
Miután feljöttek a víz felszínére, pár percig főzzük, majd tálra szedjük őket.

Szerintem magában is nagyon finom kis gombócok, de tálalhatjuk köretként is! ;)

Szerző: feherfalat  2012.06.29. Szólj hozzá!

Címkék: gyors túrós vegetáriánus főételek spenótos köretek tésztaételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr624618411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása