A múltkori fincsi mustáros husit akartam megcsinálni, de végül annyi mindent adtam hozzá, hogy egy egészen más étel kerekedett ki belőle! :D
Gondoltam, ha összekombinálom a bolognaival akkor hasonló - paradicsomos-mustáros-tejfölös -, ételt fogok kapni, mint a stroganoff tokány, csak darálthússal. Hát nem egészen az lett belőle, de nagyon finom lett! ;)
A recept:
- 1 ek olaj
- 1 hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 50 dkg darálthús
- 1 darabolt paradicsom konzerv
- 1 dl száraz vörösbor
- 2 ek balzsamecet
- 25 dkg fagyasztott zöldborsó
- 10 dkg quinoa
- 1 répa - lereszelve
- 30 dkg gomba - cikkekre vágva
- 10 dkg soba tészta - spagetti is teljesen jó, csak nekem most ez volt itthon :P
- 2 dl zsírszegény tejföl
- 3 ek mustár
- 1 ek méz
Fűszerek:
- 5 babérlevél
- 1 ág friss rozmaring
- 2 kk só, pirospaprika
- 1-1 kk oregano, bazsalikom, kakukkfű, medvehagyma
- 1/2 kk őrölt köménymag, bors, szerecsendió
Egy nagy wokban -, mert a végén nehezen fog beleférni :P - a felhevített olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, rátesszük a darálthúst, kissé megpirítjuk, majd megfűszerezzük, ráöntjük a paradicsomot és 15 percig főzzük.
Felöntjük a vörösborral, meglocsoljuk a balzsamecetel, majd belekeverjük a borsót és a quinoát, valamint egy kis vizet, hogy a quinoát épp hogy ellepje.
További 15 perc elteltével belekeverjük a répát, megszórjuk a gombával, és lefedve 10 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a tésztát és lefedve, hogy saját gőzében is párolódhasson, 5 perc alatt összefőzzük -, ennyi idő alatt a soba tészta megfő, ha másfélét használunk, akkor figyeljünk oda a főzési időre ;).
A tejfölt összekeverjük a mustárral és a mézzel, és belekeverjük az ételbe. Lefedve állni hagyjuk még egy kicsit, hogy az ízek átjárják egymást!
Fincsi lett! ;)