Avokádós-lazacos & avokádós-tonhalas :P

Egyszer már csináltam torillát, de nem lett valami túl jó.. úgy csináltam mint a palcsintát - csak tojás nélkül -, és olyan is lett, mint a palacsinta. :P

Ezúttal azonban utána néztem, hogy hogy is kell azt csinálni, és nagyon rácsodálkoztam, amikor rájöttem hogy ezt bizony nyújtani kell, nem keverni.
Így mindjárt más lett az állaga, és nagyon finom lett! ;)

A recept: (10-12 db)Resize of tortilla.jpg

  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1-1 kk , szódabikarbóna
  • 1 ek olaj
  • víz
  • 1/2 avokádó/tortilla
  • 2 szelet füstölt lazac/tortilla
  • 15 dkg marinált articsóka
  • 1/2 tonhal konzerv/tortilla

A lisztet összekeverjük a sóval és a szódabikarbónával, hozzáadjuk az olajat, majd egy kevés vízzel tésztát gyúrunk belőle. Lisztes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és vékonyra nyújtjuk őket. Minél véknyabb, annál jobb. ;) Kiolajozott serpenyőben pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.

Egy tortillához egy fél avokádót használunk fel. Felszeleteljük, és rászórjuk a tortillára. Ráfektetünk 2 szelet lazacot, megszórjuk articsókával, majd az alját behajtjuk, hogy ne szóródjon ki a töltelék, és oldalról feltekerjük.

A tonhalas torillákhoz ugyanúgy megszórjuk avokádóval, majd egy fél konzerv tonhallal, és az alját behajtva feltkerjük a tortillánkat.

Nagyon fincsi reggeli vagy útravaló szendvics! ;)
Amúgy bármilyen féle feltéttel elkészíthetjük, nekem ezek a halasak a kedvenceim! :D

Szerző: feherfalat  2012.07.12. Szólj hozzá!

Címkék: reggeli gyors házi sörkorcsolya vegetáriánus nasik tonhalas

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr64646884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása