Vettem csirkehúsból készült kolbászt, és gondoltam összedobok hozzá egy babpaprikást. :D
Még sosem csináltam ilyet, de úgy terveztem elkészíteni, mintha pörköltet főznék, csak hús helyett babot teszek bele. :P
Nagyon fincsi lett! ;)
A recept:
- 1 ek olaj
- 1 hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1/2 piros kaliforniai paprika - kis kockára vágva
- 1 darabolt paradicsom konzerv
- 25 dkg Adzuki bab - beáztathatjuk előtte, úgy könnyebben megfő, de nem feltétlen szükséges ;)
Fűszerek:
- 1 ág friss rozmaring
- 2 kk pirospaprika
- 1-1 kk só, medvehagyma
- 1/2 kk őrölt köménymag, bors, szerecsendió
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, hozzáadjuk a parikát, kissé megpirítjuk, majd megfűszerezzük és ráöntjük a paradicsomot. Összefőzzük, majd belekeverjük a babot, és ha szükséges felöntjük egy kis vizzel. Egy fél óra-órán át főzzük, attól függ, mikorra puhul meg a bab! :P Menet közben mindig öntünk alá egy kevés vizet, ha le akarna sülni, de alapvetően egy sűrű, szószós babot kell, hogy kapjunk! ;)