Vettem csirkehúsból készült kolbászt, és gondoltam összedobok hozzá egy babpaprikást. :D
Még sosem csináltam ilyet, de úgy terveztem elkészíteni, mintha pörköltet főznék, csak hús helyett babot teszek bele. :P
Nagyon fincsi lett! ;)

A recept:

  • 1 ek olaj
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1/2 piros kaliforniai paprika - kis kockára vágva
  • 1 darabolt paradicsom konzerv
  • 25 dkg Adzuki bab - beáztathatjuk előtte, úgy könnyebben megfő, de nem feltétlen szükséges ;)

  Fűszerek:

  • 1 ág friss rozmaring
  • 2 kk pirospaprika
  • 1-1 kk , medvehagyma
  • 1/2 kk őrölt köménymag, bors, szerecsendió

A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, hozzáadjuk a parikát, kissé megpirítjuk, majd megfűszerezzük és ráöntjük a paradicsomot. Összefőzzük, majd belekeverjük a babot, és ha szükséges felöntjük egy kis vizzel. Egy fél óra-órán át főzzük, attól függ, mikorra puhul meg a bab! :P Menet közben mindig öntünk alá egy kevés vizet, ha le akarna sülni, de alapvetően egy sűrű, szószós babot kell, hogy kapjunk! ;)

Szerző: feherfalat  2012.07.18. Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus főételek hüvelyesek Magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr114663501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása