Ez a bejegyzés akár lehetne a gyors csigák édesen folytatása is! :D

Vendégségbe mentünk, és nem volt kedvem babrálni a sütéssel, viszont ezek a csigák annyira gyosan és könnyedén elkészíthetőek, hogy bármikor szívesen csinálok néhány variácót! ;)

Az édes csigákat általában pálmalevél formára szoktam csinálni, de ezúttal elfelejtettem! :P
Szerencsére így is ugyanolyan finomak voltak! ;)

Mézes-mandulás csiga:csigák.jpg

  • 1 lap leveles tészta
  • 2-3 ek méz
  • 4 ek mandulaliszt - vagy őrölt mandula :)

A leveles tésztát megkenjük mézzel, majd rászórjuk a mandulát.
Ha pámaleveleket szeretnénk, akkor a tésztát két oldalról tekerjük fel, így amikor ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, pálmalevél formát kapunk. Ha pedig csak csigákat, akkor simán feltkerjük, és úgy szeleteljük fel. :)
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Gesztenyés csiga:

  • 1 lap leveles tészta
  • 4 ek gesztenyelekvár - vagy natúr gesztenyemasszát is összekeverhetünk mézzel, és ezzel kenjük meg a tésztát ;)

A leveles tésztát megkenjük a gesztenyelekvárral, és feltekerjük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Ha pámaleveleket szeretnénk, akkor a tésztát két oldalról tekerjük fel, és úgy szeleteljük fel, így amikor sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, pálmalevél formát kapunk
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Szerző: feherfalat  2012.07.31. Szólj hozzá!

Címkék: gyors vegetáriánus édességek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr514688499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása