Egy újabb recept a belsőségek felhasználására, amiről a párom azt olvasta, hogy nagyon egészséges, így most egyik receptet próbáljuk ki a másik után! ;)
A recept:
- 1 ek kókuszzsír
- 1 hagyma - apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1/2 kg csirkeszív - megtisztítva
- 2 dl quinoa
- 2 répa - lereszelve
- 1 avokádó - felszeletelve
Fűszerek:
- 2 ek pirospaprika
- 1 ek Rizs fűszerkeverék - a quinoához
- 2 db babérlevél
- 1 kk kakukkfű
- 1/2 kk zsálya, rozmaring, só, bors
A felhevített kókuszzsíron megpirítjuk a hagymákat, majd rádobjuk a csirkeszivet, megfűszerezzük és egy kevés vízzel felöntve, lefedve 45-50 perc alatt puhára főzzük.
Közben elkészítjük a köretet:
A quinoát 4 dl vízben feltesszük főni, megszórjuk a fűszerrel, megsózzuk, és addig főzzük, amíg az összes levet magába szívja - kb. 15 perc. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a répát és az avokádót.