Avokádós quinoa salátával

Egy újabb recept a belsőségek felhasználására, amiről a párom azt olvasta, hogy nagyon egészséges, így most egyik receptet próbáljuk ki a másik után! ;)

A recept:szív.jpg

  • 1 ek kókuszzsír
  • hagyma - apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1/2 kg csirkeszív - megtisztítva
  • 2 dl quinoa
  • 2 répa - lereszelve
  • 1 avokádó - felszeletelve

  Fűszerek:

  • 2 ek pirospaprika
  • 1 ek Rizs fűszerkeverék - a quinoához
  • 2 db babérlevél
  • 1 kk kakukkfű
  • 1/2 kk zsályarozmaring, bors 

A felhevített kókuszzsíron megpirítjuk a hagymákat, majd rádobjuk a csirkeszivet, megfűszerezzük és egy kevés vízzel felöntve, lefedve 45-50 perc alatt puhára főzzük.

Közben elkészítjük a köretet:
A quinoát 4 dl vízben feltesszük főni, megszórjuk a fűszerrel, megsózzuk, és addig főzzük, amíg az összes levet magába szívja - kb. 15 perc. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a répát és az avokádót.

Szerző: feherfalat  2012.08.07. Szólj hozzá!

Címkék: csirke főételek köretek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr274699437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása