Gyömbéres-sajtos & mustáros ;)

Ezekhez a kolbászkákhoz a múltkori pikáns húspogácsa receptjét vettem alapul, egy kicsit átvariáltam és másképp fűszereztem, és így a végeredmény is teljesen más lett! ;)

A recept:kolbi2.jpg

  • 1/2 kg darált csirkehús
  • 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 2 tojás
  • répa - lereszelve
  • 1 közepes édesburgonya - szintén lereszelve
  • 10 dkg parmezán sajt - reszelve
  • 10 dkg zabpehely
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 ek mustár - a feléhez keverve
  • 2-3 ek zabpehely
  • 2 ek olívaolaj - a sütéshez

  Fűszerek:

  • 2 ek pirospaprika
  • 1 kk gyömbérpor, kakukkfű
  • 1/2 kk bors, rozmaring, őrölt szerecsendió 

A hozzávalókat sorban összekeverjük, a masszát kettéosztjuk, feléhez hozzákeverjük a mustárt és még egy kis zabpelyhet, majd vizes kézzel kis kolbászokat formázunk belőle.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és pár perc alatt minden oldalukról jól átsütjük őket.

Eredetileg babfőzeléket akartam hozzá csinálni, de végül fokhagymás zabpelyhes lángossal ettük! ;)

Szerző: feherfalat  2012.08.10. Szólj hozzá!

Címkék: csirke zöldséges gyors főételek zabpelyhes

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr754704742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása