Végül nem sikerült elkészíteni a babfőzeléket a mini kolbászkákhoz, mert mind befaltuk. :P De hogy ne maradjon hiányérzetem, gondoltam készítek valami babosat! ;)

A recept:babos2.jpg

  • 25 dkg Mung bab - pici zöld, és könnyedén megfő
  • 1/2 fej fokhagyma - felkarikázva
  • 1 lilahagyma - apróra vágva
  • 15 dkg teljes kiőrlésű tészta

  Fűszerek:

  • 2-2 kk , pirospaprika
  • 1-1 kk majoranna, zsálya
  • 1/2 kk bors, őrölt köménymag

A babot 2 liter vízben feltesszük főni, megfűszerezzük és hozzáadjuk a hagymákat. Amikor a bab majdnem teljesen megfőtt - kb. fél óra -, a héja már megrepedt -, akkor hozzáadjuk a tésztát, ha szükséges felöntjük egy kis vízzel és 10 perc alatt puhára főzzük.

A bab szinte teljesen szétfő, és egy krémes, szószos ételt kapunk, nagyon finom! :D

Szerző: feherfalat  2012.08.14. Szólj hozzá!

Címkék: vegetáriánus főételek egytálételek hüvelyesek tésztaételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr994709368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása