Eredetileg csak rizses húst szerettem volna csinálni, de félidőben észrevettem, hogy csak egy nagyon kevés rizs van itthon - így egy egészen más étel kerekedett ki belőle. :P
A recept:
- 1 ek olaj
- 1 hagyma - apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 50 dkg sovány sertéshús - kockára vágva
- 1 dl rizs
- 2 dl hajdina
Fűszerek:
- 2 ek pirospaprika
- 1 ek petrezselyem
- 1 kk só
- 1/2 kk bors, szerecsendió, őrölt kömény
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, és lefedve fél óráig pároljuk. (Közben figyeljük, hogy ha nagyon pirulna, akkor mindig öntsünk alá egy kis vizet.) Adjuk hozzá a rizset és a hajdinát, majd öntsük fel 6 dl vízzel, és lefedve, további fél óra alatt főzzük puhára.
A hajdina jellegzetes íze miatt teljesen más lesz, mint a rizseshús! ;)