Vettem egy zacskó fekete lencsét, hogy kipróbáljam, de amikor beáztattam úgy nézett ki, mintha inkább bab lenne. :P
Ez nem tartott vissza attól, hogy egy nagon finom lencsefőzeléket főzzek belőle! ;)
A recept:
- 25 dkg fekete lencse - előző este beáztatva
- 2 ek mustár
- 2 ek tönkölybúza liszt
Fűszerek:
- 6-8 db babérlevél
- 1-1 ek pirospaprika, őrölt mustármag
- 1-1 kk só, kurkuma, majoranna
- 1/2 kk fehérbors
- 1/4 kk őrölt kömény
A fekete lencsét feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje, megfűszerezzük, és lefedve fél óráig főzzük. A vizet folyamatosan pótoljuk, ha elfővi. Amikor a lencse megpuhult, belekeverjük a mustárt, megszórjuk a liszttel, és gyors mozdulatokkal simára keverjük. Amikor összerottyant, a tűzről levéve, lefedve pár percig még állni hagyjuk.