Maradt még egy kicsi a fekete lencséből, amiből a napokban főztem egy nagyon finom főzeléket, és gondoltam ezúttal egy egészen másfajta ételt csinálok belőle.
A recept:
- 1 ek olaj
- 1 hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1/2 kg sertés lapocka - felkockázva
- 25 dkg fekete lencse - előző este beáztatva
- 2 ek mustár
- 2 ek tönkölybúza liszt
Fűszerek:
- 6-8 db babérlevél
- 2 ek Rizs fűszerkeverék
- 1-1 ek pirospaprika, őrölt mustármag
- 1-1 kk só
- 1/2 kk fehérbors
- 1/4 kk őrölt kömény
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd a húst fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, és lefedve fél óráig főzzük, majd hozzáadjuk a fekete lencsét. Ha nagyon pirul, akkor öntünk alá egy kis vizet, és további fél óráig főzzük, amíg megpuhul.