Maradt még egy kicsi a fekete lencséből, amiből a napokban főztem egy nagyon finom főzeléket, és gondoltam ezúttal egy egészen másfajta ételt csinálok belőle

A recept:lencse.jpg

  • 1 ek olaj
  • 1 hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kg sertés lapocka - felkockázva
  • 25 dkg fekete lencse - előző este beáztatva
  • 2 ek mustár
  • 2 ek tönkölybúza liszt

   Fűszerek:

  • 6-8 db babérlevél
  • 2 ek Rizs fűszerkeverék
  • 1-1 ek pirospaprika, őrölt mustármag
  • 1-1 kk 
  • 1/2 kk fehérbors
  • 1/4 kk őrölt kömény

A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd a húst fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, és lefedve fél óráig főzzük, majd hozzáadjuk a fekete lencsét. Ha nagyon pirul, akkor öntünk alá egy kis vizet, és további fél óráig főzzük, amíg megpuhul.

Szerző: feherfalat  2012.10.23. Szólj hozzá!

Címkék: főételek egytálételek hüvelyesek Magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr704864420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása