Még maradt egy kis csicseriborsó, és gondoltam csinálok belőle egy izgalmas egytálételt! :D
A recept:
- 1 ek olívaolaj
- 1 hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 25 dkg szárított csicseriborsó - előző este beáztatva
- 1/2 kg csirkecomb filé - felnegyedelve
- 1/2 kg fagyasztott kelbimbó
Fűszerek:
- 6-8 babérlevél
- 2 ek provancei fűszerkeverék
- 1 ek pirospaprika, oregano
- 1 kk só
- 1/2 kk fehérbors, chili
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, megfűszerezzük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fél óra múlva hozzáadjuk a csirkét, majd tíz perc elteltével a kelbimbót is. Lefedve 20 perc alatt puhára főzzük.