A lazacos falatkák palacsintatésztáját alapul véve ezúttal málnás palacsintákat sütöttem. ;)
A recept:
- 20 dkg hajdinaliszt - vagy hajdina megőrölve
- 3 tojás - felverve
- 2 ek méz
- 3 dkg vaj - megolvasztva
- 3 dl zsírmentes tej
- 1 kk szódabikarbóna
- 1/2 citrom leve
- 1 dkg vaj
- 20 dkg fagyasztott málna
Egy tálban összekeverjük a kissé felvert tojást, a mézet, a vajat és a tejet, majd hozzáöntjük a lisztet. Egy órát állni hagyjuk.
A szódabikarbónát feloldjuk 1 evőkanál hideg vízben, és hozzá csavarjuk a citrom levét, majd beleöntjük a lisztes keverékbe. Hozzáadjuk a málnát, és egy teflon serpenyőben felhevített vajon pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
Szerintem feltétel nélkül is nagyon finom! ;)