Akkor találtam ezt a receptet, amikor bonbonokat nézegettem a neten, és gondoltam megcsinálom egy kedves barátom szülinapjára. :D
Ez nem tartozik az egészséges receptjeim közé, de ha csak 1-2 szemet eszünk belőle, akkor nem fog megártani. ;)
A recept: (25 db-hoz)
- 5 dkg vaj - felolvasztva
- 20 dkg étcsoki - felolvasztva
- 1 tubus sűrített tej - felmelegítve
- 15 dkg hajdinaliszt
- 13 kocka mogyorókrémes csoki/bonbon - félbe vágva (ez lesz a sült bonbon közepe :P)
- 10 dkg fehércsoki
A csokit összekeverjük a vajjal és a sűrített tejjel, majd hozzáadjuk a lisztet, hogy gyúrható állagot kapjunk. Kis darabokat csippentve a tésztából begombócoljuk a csokitölteléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket.
Előmelegített sütőben 180 fokon 6-8 perc alatt megsütjük őket, majd hűlni hagyjuk.
A fehércsokit felolvasztjuk, és egy kanállal vékony csíkban meghintjük a sült bonbonokat. Megvárjuk míg a csoki megdermed rajta és már ehetjük/csomagolhatjuk is! ;)