Nagyon megkívántam a császármorzsát és gondoltam felturbózom egy kicsit! ;)
A recept:
- 4 tojás - fehérje külön felverve
- 3 dl tej
- 10 dkg zabliszt - vagy zabpehely megőrölve
- 10 dkg gríz
- 1 csipet só
- 20 dkg aszalt szilva - felaprítva
- 15 dkg friss túró
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- 2 ek méz
- 3 dkg vaj
A tojások sárgáját a tejben simára keverjük, majd beleszórjuk a lisztet és a grízt. Megsózzuk, simára keverjük, és 10 percig állni hagyjuk, hogy a gríz egy kicsit megdagadjon.
Sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót, óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot, majd egy nagy serpenyőben felhevítjük a vaj felét. (Két adagban sütjük ki, hogy jól átsüljön. ;)) Ráöntjük a tészta felét, pár percig sütjük, majd a tésztát nagyobb darabokra szaggatjuk, és időnként megkeverve aranysárgára sütjük.