Vettem egy adag gombát, és gondoltam csinálok belőle valami izgalmas reggelit. :D
Egyszer már csináltam egy különleges gombaételt reggelire, de ezúttal valami másfélét szerettem volna.
Mivel kenyeret mostanában nem eszünk, salátához pedig nem voltak hozzávalók, ezért összeszedtem minden félét, hogy egy tápláló reggeli kerekedjen belőle! ;)
A recept: (2-3 adag)
- 1 ek olívaolaj
- 1 hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 50 dkg gomba - felnegyedelve
Fűszerek:
- 1-1 kk szárított sáfrány, só, oregano, zsálya, majoranna
- 1/2 kk bors, őrölt szerecsendió, őrölt köménymag, chilli
Tálaláshoz:
- 1 paradicsom - felszeletelve
- 2 paprika - felkarikázva
- 1/3 uborka - felkarikázva
- 1 mozarella sajt - felszeletelve
- 1 fokhagymás camembert sajt - felszeletelve
- 1 marék zöld olívabogyó
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a gombát és megfűszerezzük. Lefedve 10 perc alatt megpároljuk, majd lesütjük.
A zöldségekkel és sajtokkal tálaljuk. :)