Későn találtuk ki, hogy úgy ennénk egy kis gulyáslevest, így abból csináltam, ami volt otthon, csirkemellből. :P
De azért nagyon finom lett! ;)
A recept:
- 1 ek olaj
- 1 hagyma - apróra vágva
- 1/2 fej fokhagyma - felkarikázva
- 1 egész csirkemell - összekockázva
- 3 répa - karikára vágva
- 3 fehérrépa - kis kockára vágva
- 1/4 karalábé - kis kockára vágva
- 1/4 zeller - kis kockára vágva
- 2 közepes krumpli - felkockázva
- 25 dkg gomba - cikkekre vágva
- pár szál friss petrzselyem
- 6 ek zabliszt
- 2 tojás
Fűszerek:
- 1-1 ek pirospaprika, majoranna, petrezselyem, sáfrány, zsálya
- 2 kk só
- 1-1 kk oregano, bazsalikom
- 1/2 kk bors, chilli, őrölt köménymag, őrölt szerecsendió
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Megfűszerezzük, felöntjük egy fél liter vízzel, és sorban beletesszük a zöldségeket. Negyed óra elteltével felöntjük további 3 liter vízzel, és fél óra alatt puhára főzzük.
A lisztet összekeverjük a tojásokkal, egy csipet sóval és egy kis vízzel, hogy sűrű nokedli tésztát kapjunk belőle. A forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit, és 2 perc alatt azt is puhára főzzük.