Ez a leves csak attól mexikói, hogy mexikói zöldségkeverék van benne :P -, de azért nagyon fincsi! ;)

A recept:mexikói.jpg

  • 1 ek olaj
  • hagyma - apróra vágva
  • 1/2 fej fokhagyma - felkarikázva
  • 1 egész csirkemell - összekockázva
  • 2 ek Tamari szójaszósz
  • fehérrépa - kis kockára vágva
  • karalábé - lereszelve (vághatjuk kockára is, én a dzsúzolás visszamaradt részeit használtam fel :P)
  • 1/4 zeller kis kockára vágva
  • 1/2 kg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
  • pár szál friss petrzselyem

  Fűszerek:

  • 1-1 ek pirospaprikamajorannapetrezselyem, sáfrány, zsálya
  • 2 kk 
  • 1-1 kk oreganobazsalikom
  • 1/2 kk fehérborschilli, őrölt köménymag, őrölt szerecsendió

A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Meglocsoljuk szójaszósszal, megfűszerezzük, és felöntjük egy fél liter vízzel. Sorban beletesszük a zöldségeket, majd negyed óra elteltével felöntjük további 3 liter vízzel, és fél óra alatt puhára főzzük.

Tipp:

Ez lehet furán hangzik, de nagyon finom, ha tálalásnál frissen összevágott paradicsomkockákkal megszórjuk a tetejét! ;)

Szerző: feherfalat  2012.11.10. Szólj hozzá!

Címkék: csirke zöldséges főételek levesek hüvelyesek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr354898362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása