A zabpelyhes lángos és a zabpelyhes palancsinta után következzen a zabpelyhes pizza. :P

Egy "elrontott" padlizsánkrém átvariálásából keletkezett a tészta, de nagyon jól sikerült! ;)

husi.jpgA recept:

  • 2 dl padlizsánkrém
  • 4 dl zabpehely liszt vagy zabpehely megőrölve
  • tojás
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1 paprika - kis kockára vágva
  • 4 paradicsom - kis kockára vágva
  • 1 kg darálthús
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 ek balzsamecet

  Fűszerek:

  • 6-8 babérlevél
  • 1 ek pirospaprika
  • 1-1 kk , majoranna, borsikafű
  • 1/2 mk bors, őrölt szerecsendió, őrölt kömény

A tésztához összekeverjük a padlizsánkrémet a liszttel és a tojásokkal, valamint 2-3 dl vízzel, és fél órán át állni hagyjuk.

A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, és azt is fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, majd felöntjük a borral és a balzsamecettel, és fedő alatt 10 percig főzük, majd a fedőt levéve lepirítjuk.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és a húst egyenletesen eloszlatjuk rajta. Előmelegített sütőben, 200 fokon fél órán át sütjük, amíg a tészta is teljesen átsül.

Szerző: feherfalat  2012.11.13. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges főételek zabpelyhes egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr894898396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása