Egyik este étteremben vacsiztunk, és egy nagyon fincsi levest ettünk.. amikor hazaértünk gyorsan utána is néztem, hogyan kell ilyet csinálni! :D
Persze nem lett ugyanolyan, de nagyon finom lett! ;)
A recept:
- 1 ek olívaolaj
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
- 30 dkg csirkemell - felkockázva
- 3 répa - felkarikázva
- 1 fehérrépa - felkarikázva
- 20 dkg fagyasztott borsó
- 10 dkg gomba - cikkekre vágva
- 2 dl tejföl
- 3 ek mustár
- 1 ek hajdinaliszt
Fűszerek:
- 1-1 ek Himaláj só, pirospaprika, kapor, majoranna
- 1 mk bors
A felhevített olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát is üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a fokhagymát, kicsit megpirítjuk, majd a húst hozzáadva azt is fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, felöntjük egy liter vízzel, majd 15 perc elteltével hozzáadjuk a többi zöldséget is, és további egy liter vízzel felöntve még 15 percig főzzük. A tejfölt kikeverjük a mustárral, a liszttel és egy kevés vízzel, és amikor a zöldségek és a hús is megpuhultak, beleöntjük a levesbe. Összerottyantjuk, és kész.