Egyik este étteremben vacsiztunk, és egy nagyon fincsi levest ettünk.. amikor hazaértünk gyorsan utána is néztem, hogyan kell ilyet csinálni! :D

Persze nem lett ugyanolyan, de nagyon finom lett! ;)

A recept:pandúr2.jpg

  • 1 ek olívaolaj
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - felkarikázva
  • 30 dkg csirkemell - felkockázva
  • 3 répa - felkarikázva
  • 1 fehérrépa - felkarikázva
  • 20 dkg fagyasztott borsó
  • 10 dkg gomba - cikkekre vágva
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek mustár
  • 1 ek hajdinaliszt

  Fűszerek:

  • 1-1 ek Himaláj pirospaprika, kapor, majoranna
  • 1 mk bors


A felhevített olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát is üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a fokhagymát, kicsit megpirítjuk, majd a húst hozzáadva azt is fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, felöntjük egy liter vízzel, majd 15 perc elteltével hozzáadjuk a többi zöldséget is, és további egy liter vízzel felöntve még 15 percig főzzük. A tejfölt kikeverjük a mustárral, a liszttel és egy kevés vízzel, és amikor a zöldségek és a hús is megpuhultak, beleöntjük a levesbe. Összerottyantjuk, és kész.

Szerző: feherfalat  2013.02.27. Szólj hozzá!

Címkék: csirke zöldséges levesek Magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr195068524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása