Kigondoltam, hogy úgy ennék egy kis spenótos-húsos rakott palacsintát, és hogy a palacsinta része is egészséges legyen, hajdinalsiztből készítettem. :D
A Valentin napi falatkák tésztájából indultam ki, mert azt nagyon szeretjük! :P

A recept:

spenótos rakott.jpg

  • 13 dkg hajdinaliszt
  • 1 kk cukor
  • tojás - felverve
  • 3 dkg vaj - megolvasztva
  • 1,25 dl tej
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • 1/2 citrom leve
  • 1 dkg vaj - sütéshez
  • 1 ek olaj
  • hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 1 piros kaliforniai paprika - felkockázva
  • 2 paradicsom - felkockázva
  • 50 dkg darálthús
  • 50 dkg friss spenót
  • 20 dkg sajt
  • 1/2 l kefír

 Fűszerek:

  • 3-4 babérlevél
  • 1-1 ek pirospaprika, petrezselyem
  • 1-1 kk oreganobazsalikommajoránna, 
  • 1/2 kk őrölt köménymagbors, szerecsendió

A lisztet összekeverjük a cukorral. Egy másik tálban összekeverjük a kissé felvert tojást, a vajat és a tejet, majd hozzáöntjük a lisztet. Egy órát állni hagyjuk.

Amíg a palacsintatészta pihen, addig elkészítjük a húst.
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a paradicsomal, paprikával és fűszerekkel egy pörkölt alaplevet készítünk. Beletesszük a húst, kissé megpirítjuk, majd fedő alatt, fél óra alatt puhára főzzük.

A szódabikarbónát feloldjuk 1 ek hideg vízben, és hozzá csavarjuk a citrom levét, majd beleöntjük a lisztes keverékbe, és kizsírozott serpenyőben palacsintákat sütünk.

Egy sütőpapírral bélelt tepsi aljára palacsintákat rakunk, meglocsoljuk a fűszeres hússal, majd befedjük spenóttal és megszórjuk sajttal. Ezután újra kezdjük a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalóink, palacsintával zárjuk a sort, végül meglocsoljuk kefírrel, és megszórjuk sajttal.
Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 200 fokon 30 perc alatt az egészet összesütjük.

Szerző: feherfalat  2013.03.16. Szólj hozzá!

Címkék: főételek spenótos egytálételek tésztaételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr765107369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása