Valami különlegeset szerettem volna főzni a vendégekenek, és mivel a múltkor olyan jól sikerült a barackos karaj, gondoltam ezúttal elkészítem a szilvával töltött változatot is! :D
A körethez az egyik kollégám adott egy nagyon jó tippet, mindnekinek nagyon ízlett! ;)
Én nem tudok dönteni, hogy melyik husi a finomabb, a szilvás vagy a barackos.. :D:D
A recept:
- 1 ek olívaolaj
- 10 szelet karaj - kiklopfolva
- 1/2 mk bors
- 10 dkg szeletelt bacon
- 20 szem aszalt szilva
- 15 dkg trappista sajt - reszelve
- 2 gerezd fokhagyma - zúzott
- 2 dl tejföl
- 3 dl barnarizs
- 2 narancs - felkockázva
- 2 piros kaliforniai paprika - felkockázva
- 10 dkg fekete olívabogyó - felkarikázva
A kiklopfolt hússzeleteket megborsozzuk, ráteszünk egy szelet bacont, arra a 2-2 szem szilvát, és szorosan felcsavarjuk. (Ha nem akar úgy maradni, átszúrthatjuk 1-2 fogpiszkálóval, de nekem simán megállt anélkül is. ;)) Kiolajozott tepsibe rakosgatjuk a hústekercseket, és alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 200 fokon 45 percig sütjük.
A sajtot összekeverjük a fokhagymával és a tejföllel, ráöntjük a húsra, és fedő nélkül további 10-15 perc alatt rápirítjuk.
A körethez sóval-borssal megfőzzük a barnarizst, majd összekeverjük a naranccsal, a paprikával, és az olívabogyóval.
Nagyon finom kombináció ezzel az aszalt szilvás hússal, de akár a vegetáriánusok is kedvet kaphatnak hozzá! ;)