Nagyon finom lett a múltkori tárkonyos csirkeleves, és ezen felbuzdulva ezúttal egy zöldséges verziót készítettem el, hús nélkül! :P 

A recept:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 4 répa - karikára vágva
  • 15 dkg gomba - cikkekre vágva
  • 15 dkg zöldborsó
  • 15 dkg zöldbab
  • 1 ek tönkölybúza liszt
  • 1 dl tejszín
  • pár csepp tárkonyecet - el is maradhat, vagy tehetünk bele helyette egy fél citrom levét

  Fűszerek:

  • 1 kk Himalája
  • 1 mk tárkony
  • 1 babérlevél
  • 1/2 mk bors

A felhevített olajon megpirítjuk a hagymát, majd sorban hozzáadjuk a zöldségeket, megszórjuk a liszttel, megfűszerezzük, és felöntjük 2 liter vízzel. Miután felforrt, fél óráig főzzük, majd amikor a zöldségek mind megpuhultak, a tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínt és a tárkonyecetet is.

Szerző: feherfalat  2013.03.31. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges vegetáriánus levesek Magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr895114985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása