Nagyon feldobta a múltkor a zöldséglevest a csicseriborsó lisztből készüld galuska, ezért most is ilyet tettem a levesbe. :D
Így egészen más ízvilágú lesz, mint a hagyományos karfiol leves! ;)
A recept:
- 1 ek olívaolaj
- 1 hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 3 répa - felkarikázva
- 1 kis fej karfiol - rózsáira szedve
- 6 púpos ek csicseriborsó liszt (kb. 12,5 dkg)
- 2 tojás
Fűszerek:
- 1-1 ek Himaláj só, pirospaprika
- 1-1 kk bazsalikom, petrezselyem
- 1/2 mk őrölt kömény, bors, őrölt szerecsendió, oreganó
A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és pár percig pirítjuk. Megfűszerezzük, felöntjük 2 liter vízzel, és fél órán át főzzük.
A lisztet összekeverjük a tojásokkal és egy kevés vízzel, hogy nokedlitésztát kapjunk, sózzuk-borsozzuk és kanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe. Így nagyobb galuskákat kapunk, és szerintem így finomabb! ;)