Csicseriborsó galuskával ;)

Nagyon feldobta a múltkor a zöldséglevest a csicseriborsó lisztből készüld galuska, ezért most is ilyet tettem a levesbe. :D
Így egészen más ízvilágú lesz, mint a hagyományos karfiol leves! ;)

A recept:

  • 1 ek olívaolaj
  • hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • répa - felkarikázva
  • 1 kis fej karfiol - rózsáira szedve
  • 6 púpos ek csicseriborsó liszt (kb. 12,5 dkg)
  • tojás

  Fűszerek:

  • 1-1 ek Himaláj , pirospaprika
  • 1-1 kk bazsalikompetrezselyem
  • 1/2 mk őrölt köménybors, őrölt szerecsendió, oreganó

A felhevített olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és pár percig pirítjuk. Megfűszerezzük, felöntjük 2 liter vízzel, és fél órán át főzzük.
A lisztet összekeverjük a tojásokkal és egy kevés vízzel, hogy nokedlitésztát kapjunk, sózzuk-borsozzuk és kanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe. Így nagyobb galuskákat kapunk, és szerintem így finomabb! ;)

Szerző: feherfalat  2013.04.25. Szólj hozzá!

Címkék: zöldséges vegetáriánus főételek levesek Magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr295187618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása