Ez a süti még a régi receptjeim közül való, így nem kifejezetten az egészséges kategóriába sorolható, de mivel nagyon fincsi, megosztom veletek. :P
Én nem szeretem a puncsot, de ez a puncstorta nagyon finom! :D

A recept:

  • 6 tojás - szétválasztva, fehérje kemény habbá verve
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1/2 mk szódabikarbóna
  • 1/2 dl rum
  • 1/2 dl tej
  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg darált dió
  • 1 cs puncs puding
  • 4 ek cukor
  • 1/2 l tej

A tojásfehérjéhez óvatosan hozzáadagoljuk a cukrot, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a tojások sárgáját, és sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük, majd a formából kivéve hűlni hagyjuk.
A piskótakorong tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, majd meglocsoljuk a rummal elkevert tejjel. A tojást habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaót és vízgőz felett 7-8 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, majd a mazsolát, a diót és a kivájt, falatokra tört piskótatörmeléket. 
Visszatöltjük a piskótakorongunkba, lefedjük és a főzött puncs pudinggal körbekenjük. 
Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, mert másnap sokkal finomabb! ;)

Szerző: feherfalat  2013.04.28. Szólj hozzá!

Címkék: torta édességek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr464970649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása