Ez a süti még a régi receptjeim közül való, így nem kifejezetten az egészséges kategóriába sorolható, de mivel nagyon fincsi, megosztom veletek. :P
Én nem szeretem a puncsot, de ez a puncstorta nagyon finom! :D
A recept:
- 6 tojás - szétválasztva, fehérje kemény habbá verve
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1/2 mk szódabikarbóna
- 1/2 dl rum
- 1/2 dl tej
- 1 tojás
- 10 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg mazsola
- 10 dkg darált dió
- 1 cs puncs puding
- 4 ek cukor
- 1/2 l tej
A tojásfehérjéhez óvatosan hozzáadagoljuk a cukrot, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a tojások sárgáját, és sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük, majd a formából kivéve hűlni hagyjuk.
A piskótakorong tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, majd meglocsoljuk a rummal elkevert tejjel. A tojást habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaót és vízgőz felett 7-8 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, majd a mazsolát, a diót és a kivájt, falatokra tört piskótatörmeléket.
Visszatöltjük a piskótakorongunkba, lefedjük és a főzött puncs pudinggal körbekenjük.
Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, mert másnap sokkal finomabb! ;)