Nagyon szeretem a nagymamám habart bablevesét, de akárhányszor csináltam eddig, sosem lett olyan, mint az övé! :D
Persze sosem csináltam még úgy, ahogy ő mondta, úgyhogy mit várunk. :P

De az enyém is nagyon finom, úgyhogy bártan ajánlom Nektek! ;)

A recept:bableves2.jpg

  • 1 ek kacsazsír
  • 2 hagyma - apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 30 dkg nagy szemű bab - előző este beáztatva
  • 10 dkg füstölt parasztsonka - felkockázva
  • 2 ek balzsamecet
  • 3 krumpli - felkockázva
  • 5 dl tej
  • 7 dl aludttej - használhatunk 2-3 dl tejfölt is helyette, csak nekem ez volt itthon :P

  Fűszerek:

  • 5-6 babérlevél
  • 1-1 ek Himaláj , pirospaprika, oregano, petrezselyem
  • 1 kk zsálya
  • 1/2 kk bors

A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a babot, megfűszerezzük, és felöntjük 2 liter vízzel. Amikor felforrt hozzáadjuk a sonkát és a balzsamecetet és 1,5 óráig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a krumplit, és további fél órán át főzzük. Amikor minden megpuhult a levesünkben, akkor felöntjük a tejjel, belekeverjük az aludttejet vagy tejfölt, összerottyantjuk és kész.

Szerző: feherfalat  2013.05.08. Szólj hozzá!

Címkék: főételek levesek hüvelyesek Magyaros

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr1005244698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása