Egyszer sütöttem egy reform muffint, ami nagyon fincsi lett, csak egy kicsit száraz volt..
Eredetileg is azért csináltam, mert vettem rozstöretes fekete kenyeret, amit nem találtam valami finomnak :D -, ezért süti alapanyagot csináltam belőle. :P
Ezúttal ezt is felturbóztam, és csak a süti tésztájának használtam, így még jobb lett. ;)
A recept:
- 25 dkg rozstöretes fekete kenyér - finomra morzsoljuk vagy megdaráljuk
- 5 dkg tönkölybúza liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 tojás - habosra verve
- 2 ek méz
- 1 mk vaníliapor
- 1/2 dl tej
- 1 cs vanília puding - vagy használhatunk keményítőt, vaníliát és tojássárgáját helyette ;)
- 5 dl tej
- 2 ek méz
- 1 ü meggybefőtt
- 2 ek keményítő
A tésztához összekeverjük a kenyeret a liszttel és a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojást, a mézet, a vaníliát és a tejet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Vaníliás pudingból és a tejből pudingot főzünk, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a mézet, jól elkeverjük, és a tésztára simítjuk.
A meggyet leszűrjük, a levét a keményítővel elkeverve felforraljuk és besűrítjük, majd a meggyet is hozzáadva rákenjük a sütire.