A múltkori rizottó mintájára vettem egy vargányás kukoricadarát is, és ezt is felturbóztam egy kicsit! ;)
A recept:
- 1 ek mangalica zsír
- 1 hagyma - apróra vágva
- 1/2 fej fokhagyma - apróra vágva
- 1/2 kg sertéscomb - felkockázva
- 1 nagy cukkini - felkockázva
- 25 dkg fűszeres kukoricadara (kukoricadara, szárított vargánya gomba, szárított hagyma, szárított fehér spárga)
Fűszerek:
- 1-1 ek pirospaprika, gyömbérpor, petrezselyem
- 1 kk Himaláj só, kakukkfű, rozmaring
- 1/2 mk bors, őrölt kömény
A felhevített zsiradékon megfuttatjuk a hagymákat, hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Megfűszerezzük, és fedő alatt majdnem puhára pároljuk, kb. 40 perc alatt. Ekkor hozzáadjuk a cukkinit, és további 10 percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a kukoricadarát, felöntjük kétszerannyi vízzel, és 20 perc alatt az egészet készre főzzük.