A húgom is szeret főzni, így mostanában nagyon jó kis tippeket kapok tőle! :D
Ez a fincsi csérke például tőle ered, érdemes kipróbálni! ;)

A recept:

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csirkemell - felkockázva
  • 1 kockázott paradicsom konzerv
  • sűrített paradicsom konzerv
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 marék olívabogyó - felkarikázva
  • 2 paradicsom - felkockázva
  • 1 dl tejszín

  Fűszerek:

  • 1-1 kk oregano, kakukkfű, bazsalikom
  • 1 mk Himaláj
  • 1/2 mk bors

A felhevített zsiradékon fehéredésig pirítjuk a csirkemellet, megfűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsom konzerveket, és fedő alatt 20 percig pároljuk.
Ekkor a tejszín kivételével sorban hozzáadjuk a többi hozzávalót, és 10 perc alatt összefőzzük. Felöntjük a tejszínnel, összerottyanjuk, és készen van.

Tipp:

Aki szaftosabban szereti menet közben felöntheti 3-4 dl vízzel. ;)
Ha pedig egytál ételnek szeretnénk, akkor főzhetünk bele bármilyen tésztafélét vagy rizset, amit annyival a vége előtt tegyünk bele, amennyi idő alatt megfőnek, és adjunk hozzá kétszeres mennyiségű vizet. :)

Szerző: feherfalat  2013.07.30. Szólj hozzá!

Címkék: csirke zöldséges főételek egytálételek

A bejegyzés trackback címe:

https://feherfalat.blog.hu/api/trackback/id/tr585345634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása