Újra kedvet kaptam a zabpelyhes kekszekhez, egyrészt mert egészségesek -, igen, az étcsoki is egészséges ;) -, másrészt mert nagyon egyszerű őket elkészíteni, és finomak is! :D
A recept:
- 3 dl zabpehely
- 3 dl savó - helyettesíthetjük vízzel is, csak nekünk a túró készítésből kimaradt :P
- 1 ek méz
- 15 dkg pisztácia - megtisztítva
- 10 dkg étcsoki - feldarabolva
A zabpelyhet fél órára beáztatjuk, hogy éppen ellepje, mert ezt jól magába szívja, megpuhul, és egy nyúlós masszát kapunk belőle.
Belekeverjük a többi hozzávalót, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanállal kis hamokat rakunk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Attól függően, hogy mennyire szeretjük ropogósan a kekszeket, süthetjük tovább is! ;)