Mostanában újra kedvet kaptam a zabkekszekhez, különösen, hogy rajongói klubom is lett általa! :P
A recept:
- 2 dl zabpehely
- 1 kk fahéj
- 2 ek kávé - frissen őrölve
- 1 banán - villával összetörve
- 10 dkg szeletelt mandula
- 10 dkg csoki - feldarabolva
A zabpelyhet fél órára beáztatjuk egy kis vízbe, hogy éppen ellepje, mert ezt jól magába szívja, megpuhul, és egy nyúlós masszát kapunk belőle. Belekeverjük a többi hozzávalót, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe egy kanállal kis hamokat rakunk.
Attól függően, hogy puhább vagy ropogósabb kekszeket szeretnénk, a tetejét kicsit meglapogathatjuk - minél laposabbak lesznek, annál könnyebben kaphatunk keményebb kekszeket a végén. ;)
Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-30 perc alatt megsütjük őket - a sütősi idő szintén attól függ, hogy a puha vagy a ropogós kekszet szeretjük inkább. :D